Skip to content

Informatie voor patiënten

De MSK-arts is gespecialiseerd in het diagnostiseren en behandelen van pijn en dysfunctie van het houdings- en bewegingsapparaat.

 • Veel aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat gaan gepaard met reacties zoals pijn en belemmeringen. De oorzaak hiervan zit vaak op een andere plaats dan de pijn, waardoor het buiten het aandachtsgebied van het desbetreffende specialisme valt en dus niet altijd geduid wordt. De MSK-geneeskunde brengt vanuit haar brede achtergrond de reacties in kaart om te komen tot de beste behandelmethode om de klachten te verminderen.

  Voorbeelden van klachten waarmee u terecht kunt bij de MSK-arts:  

  • Pijn aan spieren en gewrichten: rug- nek en schouderklachten, ribklachten, enkel- en voetklachten, bekkenklachten, hand- en polsklachten, lies- en hamstringklachten, achillespeesklachten.
  • Klachten na een ongeval: nekklachten/whiplash na een auto-ongeval, lage rugklachten.
  • Pijnklachten na een herniaoperatie.
  • Vage pijnen of tintelingen in armen, benen, borst of hoofd, hoofdpijn, migraine, duizeligheid, hartkloppingen, onbegrepen buikpijn, pijn op de borst of tussen de ribben.

  Soms is de oorzaak van pijn makkelijk te herleiden: een verkeersongeluk, vertilling, verdraaiing of ongelukkige val kunnen zorgen voor een stand- of bewegingsafwijking van de ruggenwervels. Maar de pijn kan ook het gevolg zijn van ontstekingen of langdurige overbelasting door bijvoorbeeld een verkeerde sta- of zithouding of een slecht matras.

Meer informatie?

U kunt meer informatie vinden op de patiëntenwebsite: www.mskzorg.nl

 

Ontevreden over bezoek

Mocht het voorkomen dat u niet tevreden bent over het contact of over uw behandeling dan is het aan te raden eerst met uw behandelaar zelf daarover te praten. Mocht dit niet mogelijk zijn of u komt er niet uit dan kunt u contact opnemen met de klachtenfunctionaris van de NVAMG. Meer informatie hierover vindt u op: www.nvamg.nl/klachten